odlicjaPočetak našeg druženja i upoznavanja pasmine njemački ovčar počeo je daleke 1983. godine. Prva ženka njemačkog ovčara došla je u naše ruke slučajno i od tog trenutka upoznali smo novi svijet. Od tada počinje naše druženje s najpopularnijom pasminom u svijetu, slijede izložbe, natjecanja, uzgoj i školovanje pasa.

Uzgajivačnicu pri FCI-u registrirali smo 1989. godine pod nazivom BELONA koja od tada postaje i naš zaštitni znak. Belona je ime starorimske božice, stoga nam se ono činilo kao prikladno ime i za sva naša prošla i buduća nastojanja, napore i dostignuća koja ostvarujemo.

Posebnost za nas je da se njemčkim ovčarima bavimo kao obitelj i da smo na sva natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu išli s djecom koja su još tada bili bebe, a i danas nas prate i pomažu u izlaganju i vođenju pasa.

U uzgoju veliku pažnju posvećujemo jedinkama koje svojom ljepotom i karakterom dokazuju tipične odlike pasmine njemački ovčar.

Naša uzgajivačnica nalazi se u Bribiru, u Vinodolskoj dolini, tri kilometra od mora. Smještena je u prirodnom okruženju s poligonom na kojem vršimo školovanje i pripreme pasa za natjecanja.

Dio osvojenih odličja

obitelj

Uzgajivačnica njemačkih ovčara “BELONA”
Podugrinac 4
51253 Bribir
051 248 395
ivica.novosel1@gmail.com
Belona Tim